Tietoa yrityksestä / Lalupate Oy / Studio Himalaya

Lalupate Oy on keskittynyt yhteistyöhön Nepalin kanssa. Yrityksen päätehtävä on ekologisista luonnonmateriaaleista käsintehtyjen tuotteiden suunnittelu ja valmistuttaminen omilla valmistajilla Nepalissa sekä tuotteiden maahantuonti Suomeen, Skandinaviaan ja Saksaan sekä muihin Keski-Euroopan maihin.

Yrityksen toiminnan periaatteina ovat kestävä kehitys ja reilu kauppa. Periaatteiden toteutumisen valvomiseksi teetämme tuotteet tutuilla valmistajilla, joiden luona käymme vuosittain neuvottelemassa, tekemässä laaduntarkastusta ja opettamassa uusien tuotteiden tekoa 'kädestä pitäen'. Näin ollen tunnemme hyvin myös tuotteitamme valmistavat työntekijät ja työympäristön, jossa he työskentelevät.

Yksilölliset RRS Design  -tuotteet ovat Riitta Reinilä-Strömmerin suunnittelemia. Ideat syntyvät sekä omista tarpeista että asiakkaiden toivomuksesta. Tuotteiden valmistuksessa käytetään ekologisia luonnonmateriaaleja. Käytettävien materiaalien ja niiden erikoisominaisuuksien tuntemus ovat oleellinen osa suunnittelua. Tuotteiden suunnittelussa Riitta Reinilä-Strömmer hyödyntää vahvaa osaamistaan, jonka hän on hankkinut työskennellessään Nepalissa ja yhteistyössä nepalilaisten kanssa vuodesta 1992 lähtien. Pääosin tuotteet valmistetaan omassa tuotannossa Nepalissa, mutta pienet erät valmistetaan tarvittaessa omalla työhuoneella Helsingissä.

Lalupate Oy:n tavoitteena on tarjota asiakkailleen tuotteita ja materiaaleja, joita ei muuten ole saatavilla. Tuotteiden laatu ja ekologisuus sekä valmistuksen eettisyys ovat kriteereinä valintoja tehdessämme. Tuotevalikoiman kehittämisen myötä nepalilaisten tuotteiden ohelle mukaan ovat tulleet huippulaadukkaat japanilaiset paperit. Ne sopivat laadultaan museotasoiseen konservointiin ja kaikenlaiseen kirjansidontaan ja taiteen tekemiseen.

Tuotteiden vähittäismyynnistä Helsingissä vastaa Lalupaten oma showroom Studio Himalaya Herttoniemessä Sahaajankatu 20 A 1.krs (auki ajanvarauksella 0400 476 115).